iStock-870006458
2019_PF_Tek_05

"Profendum is afgeleid van het latijnse woord "Profundiorum", wat verdieping betekend."

Wat, hoe & waarom

Een team van professionele trainers, acteurs en ervaringsdeskundigen zijn in staat om jouw uitdagingen in de contactmoment met klanten of collega’s om te buigen naar iets positiefs. Hoe? Door je te leren hoe jouw gedrag de ander op een positieve manier kan beïnvloeden.

Onze missie? Dat jij echt met plezier naar je werk gaat. Dit bereiken we door jou bewust te maken van je eigen gedrag en je te leren hoe je daarmee anderen kunt beïnvloeden. In onze maatwerk bijeenkomsten gebruiken we verschillende werkvormen. We geven je daarbij handvatten om alles wat je leert in de praktijk te brengen.

Door beweging, in beweging

Een training moet naast leerzaam ook leuk zijn. Mede daarom ontwikkelde we “M-learning”. M-learning is het nieuwe werken met een acteur. Een interactieve, drempelverlagende oefenvorm, waarbij we gebruik maken van de interactie in het hier en nu. De acteur maakt als het ware onderdeel uit van de groep en zorgt voor natuurlijke situaties en reacties. Trainen met een acteur maakt jouw kwaliteiten en valkuilen snel zichtbaar.

Om onze trainingen nog effectiever te maken werken we in onze training zoveel mogelijk met simpele tekeningen. Visueel denken is namelijk één van de basale functies van onze hersenen. De tekeningen helpen je ordenen, je denkkracht te vergroten en de communicatie te verbeteren.

20190225_123552

Richard steenbergen

Is de kracht achter Profendum. Hij heeft ruim 18 jaar gewerkt binnen de geestelijke gezondheidszorg. Tijdens zijn laatste functie als personeelstrainer heeft hij verschillende mensen ontmoet met wie hij nog samenwerkt. Hij heeft veel geleerd van de verschillende opleidingen, trainingen en ontmoetingen die hij graag overbrengt naar zijn cursisten. Dat mensen veel meer invloed kunnen hebben is de reden waarom in 2015 Profendum is gestart.

 

Frank Sitaram

Heeft ruim 20 jaar ervaring als leidinggevende binnen de overheid, de geestelijke gezondheidszorg en in het onderwijs. Door deze diversiteit heeft hij veel ervaringen én veel geleerd. Zijn Master management van cultuur en verandering met als afstudeer onderwerp: “duurzame inzetbaarheid” heeft hij afgerond in 2019. Met zijn kennis, ervaring en enthousiasme wil hij managers en teams meenemen zodat zij in staat zijn om op korte termijn, maar vooral ook op lange termijn resultaten te halen door plezier in het werk.