iStock-870006458
2019_PF_Tek_05

"Profendum is afgeleid van het latijnse woord "Profundiorum", wat verdieping betekend."

Wat, hoe & waarom

Een team van professionele trainers, acteurs en ervaringsdeskundigen zijn in staat om jouw uitdagingen in de contactmoment met klanten of collega’s om te buigen naar iets positiefs. Hoe? Door je te leren hoe jouw gedrag de ander op een positieve manier kan beïnvloeden.

Onze missie? Dat jij echt met plezier naar je werk gaat. Dit bereiken we door jou bewust te maken van je eigen gedrag en je te leren hoe je daarmee anderen kunt beïnvloeden. In onze maatwerk bijeenkomsten gebruiken we verschillende werkvormen. We geven je daarbij handvatten om alles wat je leert in de praktijk te brengen.

Door beweging, in beweging

Een training moet naast leerzaam ook leuk zijn. Mede daarom ontwikkelden we “M-learning”. M-learning is het nieuwe werken met een acteur. Een interactieve, drempelverlagende oefenvorm, waarbij we gebruik maken van de interactie in het hier en nu. De acteur maakt als het ware onderdeel uit van de groep en zorgt voor natuurlijke situaties en reacties. Trainen met een acteur maakt jouw kwaliteiten en valkuilen snel zichtbaar.

Om onze trainingen nog effectiever te maken werken we in onze training zoveel mogelijk met simpele tekeningen. Visueel denken is namelijk één van de basale functies van onze hersenen. De tekeningen helpen je ordenen, je denkkracht te vergroten en de communicatie te verbeteren.

Onze trainers

Die een leerklimaat creëeren waarin deelnemers tot volle bloei komen. Van én met elkaar leren, plezier hebben, elkaar feedback én -forward geven heel normaal is en we elkaar versterken.

Santucia Gradner

heeft een passie voor mensen en een open, inclusieve houding. Als persoon heeft Santucia een aantal verliezen geleden, dit triggerde haar als maatschappelijk werker. Inmiddels is Santucia gediplomeerd rouwbegeleider, schrijft ze een artikel en helpt individuen en gezinnen die met rouw te maken krijgen.
Ze heeft ervaring als bedrijfsmaatschappelijk werker bij Heineken maar ook als gezinsbegeleider bij de Ouder- en Kindteams in Amsterdam.

Richard Steenbergen

is de kracht achter Profendum. Hij heeft ruim 18 jaar gewerkt binnen de geestelijke gezondheidszorg. Tijdens zijn laatste functie als personeelstrainer heeft hij verschillende mensen ontmoet met wie hij nog samenwerkt. Hij heeft veel geleerd van de verschillende opleidingen, trainingen en ontmoetingen wat hij graag overbrengt naar zijn cursisten. Dat mensen veel meer invloed kunnen hebben is de reden waarom in 2015 Profendum is gestart.

Ton van Son

begeleidt op een vertrouwelijke manier mensen bij leren. Hij nodigt je uit om even uit de hectiek van alledag te stappen, stil te staan bij wat met name goed gaat, te overzien waar het stagneert en hier vervolgens hier iets mee te doen. Door zijn jarenlange ervaring binnen sociale werkvoorzieningen weet hij als geen ander aan te sluiten.

Yvon Jansma

is een zeer ervaren trainer. Haar trainersopleiding heeft zij afgerond bij Karin de Galan. Zij combineert haar jarenlange praktijkervaring in de psychiatrie en verslavingszorg met de nieuwste (wetenschappelijke) inzichten. In de training staat ervarend leren centraal, altijd vanuit de praktijkervaring van de deelnemers gericht op continue verbeteren en bewustwording.

Frank Sitaram

heeft ruim 20 jaar ervaring als leidinggevende binnen de overheid, de geestelijke gezondheidszorg en in het onderwijs. Door deze diversiteit heeft hij veel ervaringen én veel geleerd. Zijn Master “Management van cultuur en verandering” met als afstudeeronderwerp: “duurzame inzetbaarheid” heeft hij afgerond in 2019. Met zijn kennis, ervaring en enthousiasme wil hij managers en teams meenemen zodat zij in staat zijn om op korte termijn, maar vooral ook op lange termijn resultaten te halen door plezier in het werk.

iStock-874811620

Wat doen we?

Na onze confronterende en vooral leuke praktijktraining begint het pas. Wij geloven in ‘blended-learning’; praktijktraining, e-learning, informeel leren. Wij hebben daarom op onze website een pagina beschikbaar gesteld waarop jij de mogelijkheid hebt tot e-coaching middels cam-2-cam, chat en berichten. Ook kun je daar de theoretische achtergrond downloaden en je eigen reflectieverslag uploaden naar je trainer. Wij gaan er vanuit dat het maximaal 4 maanden duurt tot het geleerde is toegepast in de praktijk.