ijsberg

De cultuur van een land woont in het hart en in de ziel van de mensen.

Mahatma Gandhi

Culturele diversiteit

Verloopt het contact tussen werknemers minder soepel dan gehoopt? Heb je het idee dat je elkaar niet altijd even goed begrijpt en ontstaan hierdoor subgroepjes in een team of op de werkvloer? Zit het met ieders intenties wel goed, maar is er desondanks, mede door verschil in cultuur en opvatting, toch sprake van miscommunicatie? Ja? Dan is deze training, waarin wij handvatten bieden om effectiever te leren communiceren, echt iets voor jou!

In onze training leren we je de ander te leren begrijpen.

In de training leer je onder andere hoe je de ander wel kan leren begrijpen, maar ook hoe belangrijk vertrouwen is. Hoe win je iemands vertrouwen, maar ook: hoe geef je iemand jouw vertrouwen!

Verder besteden wij tijd aan kennis over diversiteit. Dit is een must, het geeft je namelijk het inzicht waarom het contact tussen mensen uit verschillende culturen soms minder gemakkelijk verloopt. Uiteindelijk neemt een persoon z’n hele hebben en houwen mee naar het werk, dus niet alleen zijn of haar talenten, maar opvattingen, ideeën, geschiedenis en privézaken spelen eveneens een grote rol.

Er is dus meer nodig voor succesvolle interculturele ontmoetingen. Wij helpen je, zodat je met een open houding, een genuanceerde visie en de juiste vaardigheden aan een goede werkrelatie bouwt. Als er zich een communicatief probleem voordoet, ontwikkelen we alternatieven om elkaar te verduidelijken. Positief, opbouwend en niet categoriserend op culturele verschillen reageren is niet altijd even makkelijk, maar wel mogelijk. En een hele mooie uitdaging!

Interculturele ontmoetingen als interessante uitdaging(en) zien?


Unknown-7

Wat gaan we doen?

We gaan een gevarieerde training beleven! Na een theoretische ochtend met daarbij het delen van ervaringen en informatie krijg je verschillende inzichten en de bewustwording van onze eigen professionele waarden en opvattingen. Dan komt Natasja Bijl langs. Zij heeft jarenlang als journalist en recensent gewerkt. In 2019 werd haar roman ADEM geboren. Dit boek, dat je in één adem uitleest, is de rode draad in haar verhaal. Natuurlijk krijg je een exemplaar mee na de training.

 

We oefenen met een acteur zodat jij leert je te verdiepen in gemeenschappelijke waarden, gewoonten en gebruiken in relatie tot culturele diversiteit.

 

Uit het gesprek met een ervaringsdeskundige uit Eritrea, één van de meest onderdrukkende regimes ter wereld begrijp jij het handelen en gedrag van mensen uit andere culturen.

Personen: 12

Aantal dagen: 2

Acteur: ja