2019_PF_Tek_15_Emo4

"Great things in business are never done by one person.

They're done by a team of people"

Steve Jobs

ONS TEAM van trainers, acteurs en ervarings-
deskundigen

Onze trainers en ervaringsdeskundigen zijn als geen ander in staat een leerklimaat te creëren waarin iedere deelnemer zichzelf kan zijn en daardoor optimaal kan groeien. Een veilige plek waar je van én met elkaar leert, waar je feedback en -forward mag geven en kunt ontvangen en bovenal een plek waar plezier centraal staat. Onze trainers worden bijgestaan door ervaren acteurs die jouw leerproces vergemakkelijken en versnellen.

Natuurlijk heeft ieder teamlid de juiste papieren in huis, maar wij kiezen onze trainers voornamelijk uit op wie ze zijn. Hieronder kun je ze alvast ontmoeten.

Frank Sitaram

heeft ruim 20 jaar ervaring als leidinggevende binnen de overheid, de geestelijke gezondheidszorg en in het onderwijs. Door deze diversiteit heeft hij veel geleerd en ervaringen opgedaan. Zijn Master “Management van cultuur en verandering” met als afstudeeronderwerp: “duurzame inzetbaarheid” heeft hij afgerond in 2019. Met zijn kennis, ervaring en enthousiasme wil hij managers en teams meenemen zodat zij in staat zijn om op korte termijn, maar vooral ook op lange termijn resultaten te halen door plezier in het werk.

Richard Steenbergen

is de kracht achter Profendum. Hij heeft ruim 18 jaar gewerkt binnen de geestelijke gezondheidszorg. Tijdens zijn laatste functie als personeelstrainer heeft hij verschillende mensen ontmoet met wie hij nog samenwerkt. Hij heeft vier jaar gewerkt voor grotere trainingsbureau’s en heeft veel geleerd van de verschillende opleidingen, trainingen en ontmoetingen wat hij graag overbrengt naar zijn cursisten. Dat mensen meer invloed kunnen hebben én met plezier naar het werk kunnen gaan is de reden waarom Profendum is gestart.

Ton van Son

begeleidt op een vertrouwelijke manier mensen bij leren. Hij nodigt je uit om even uit de hectiek van alledag te stappen, stil te staan bij wat met name goed gaat, te overzien waar het stagneert en hier vervolgens iets mee te doen. Door zijn jarenlange ervaring binnen sociale werkvoorzieningen weet hij als geen ander aan te sluiten en leidinggevenden te inspireren en te motiveren.

Yvon Jansma

is een zeer ervaren trainer. Haar trainersopleiding heeft zij afgerond bij Karin de Galan. Zij combineert haar jarenlange praktijkervaring in de psychiatrie en verslavingszorg met de nieuwste (wetenschappelijke) inzichten. In de training staat ervarend leren centraal, altijd vanuit de praktijkervaring van de deelnemers gericht op continue verbeteren en bewustwording.

Santucia Gradner

heeft een passie voor mensen en een open, inclusieve houding. Als persoon heeft Santucia een aantal verliezen geleden, dit triggerde haar als maatschappelijk werker. Inmiddels is Santucia gediplomeerd rouwbegeleider, schrijft ze een artikel en helpt individuen en gezinnen die met rouw te maken krijgen. Ze heeft ervaring als bedrijfsmaatschappelijk werker bij Heineken maar ook als gezinsbegeleider bij de Ouder- en Kindteams in Amsterdam.

Soenil Kanhai

heeft een technisch/commerciële carrière van 20 jaar in het bedrijfsleven. Hij werkte als hoofd verkoop in het management team van een groot internationaal bedrijf. Inmiddels heeft hij besloten om zijn doorleefde kennis in te zetten ten behoeve van de ander. Als gecertificeerd ervaringsdeskundige zet hij zijn herstelverhalen en ervaringskennis in en wat hem geholpen heeft om een liefdevol en kwalitatief hoogwaardig leven te leiden mét zijn kwetsbaarheden.

Petra Palstra

Haar passie voor persoonlijke ontwikkeling, mensen, leefstijl en schrijven zet ze graag in als ervaringsdeskundige. Door haar open houding zonder te oordelen voelen mensen zich snel vertrouwd.

Als ambassadeur van “Samen Sterk Zonder Stigma zet ze zich in voor een inclusieve samenleving. Op dit moment is ze bezig met een opleiding tot een professionele ervaringsdeskundige binnen de G.G.Z.

Marijke Hoex

is ervaringsdeskundige en neemt je mee op haar pad: (over)leven in een wereld die ze niet altijd begrijpt en die haar niet altijd begrijpt.

Op luchtige wijze geeft ze je een kijkje in haar leven en deelt ze op kwetsbare wijze hoe het voor haar is om te leven met psychische kwetsbaarheden waarbij haar hulphond onmisbaar is. Omdat ook elke vraag gesteld mag worden is een bijzonder mooie ontmoeting gegarandeerd.

Siyes van der Ploeg

is een professioneel opgeleide en ervaren trainingsacteur die haar vak vol passie uitoefent.
Na jarenlange ervaring binnen de zorg, orthopedagogiek en onderwijs komen in dit vak haar twee grote liefdes samen: spelen en werken met mensen aan hun ontwikkeling. Ze werkt sterk vanuit haar intuïtie en de verbinding met de ander. Humor is hierin een belangrijk onderdeel dat zorgt voor de balans tussen diepgang en luchtigheid. Belangrijk dat tijdens een training niet zozeer gefocust wordt op wat er niet is, maar vooral op welke kwaliteiten er zijn, hoe je deze kunt vergroten of bewuster en effectiever kunt gaan inzetten.

Frank Boere

ontdekt zijn passie voor het trainingsacteren tijdens zijn docentenopleiding aan de Fontys Academie voor Drama waar hij in 2000 afstudeert. Vervolgens werkt hij veelvuldig voor de politieacademie, DJI en het UWV waar hij zich verder bekwaamt in het realistisch & gedoseerd neerzetten van agressief gedrag, slecht-nieuwsgesprekken & psychische kwetsbaarheden. Frank is mede-ontwikkelaar van M-learning. Hij is opbouwend en concreet in zijn feedback en zorgt met humor en sensitiviteit voor een veilige sfeer die cursisten uitnodigt te experimenteren.

Claudia van Mechelen

is al 24 jaar een gepassioneerde trainingsactrice met een specialisatie in het omgaan met emoties en agressie. Ze stemt zorgvuldig af en geeft je daardoor de ruimte op een prettige wijze te experimenteren met je eigen kwaliteiten én valkuilen. Haar aandacht gaat uit naar jouw non-verbale communicatie. Claudia speelt realistisch en met compassie. Schakelt snel en combineert humor met een vlotte en rake analyse. Hierdoor is het werken met Claudia confronterend op een stimulerende wijze.

51ecb6ad-c429-4452-acbf-f573723014cd

Wat doen we?

Wij maken gebruik van didactische werkvormen, zoals presentatie, confrontatie, discussie, ontmoeting, praktijksimulaties met acteur en spelinterventies. Ook jouw eigen inbreng vormt een belangrijk onderdeel van de training.

 

Profendum is de grondlegger én ontwikkelaar van M-Learning: oefenen met een acteur. Zij laten deelnemers hun persoonlijke kwaliteiten, valkuilen én concrete ontwikkelpunten echt ervaren. In de trainingen besteden we veel aandacht aan plezier en aan de veiligheid als voorwaarde om te kunnen oefenen én leren.

 

Tijdens en na de training maakt de trainer gebruik van ‘e-coaching’. Na de eerste trainingsdag krijgen deelnemers opdrachten mee om in de praktijk uit te voeren. Middels e-coaching op een beveiligde pagina wordt hier over door gevraagd en gecoacht tot de volgende bijeenkomst of tot het geleerde is geborgd in de organisatie.

 

7832B83E-8AB5-4916-827F-D85E28FA4761