Overval, handelen, preventie en nazorg

Je leest, ziet en hoort het weer vaker in het nieuws. De afgelopen acht maanden zijn er 186 gewapende overvallen gemeld. Hoe observeer je? Welk preventief gedrag kun je vertonen, welk signaal geef je af bij verdacht gedrag? We maken je niet alleen bewust van opmerkelijk en verdacht gedrag, we leren je ook hoe je hierop moet reageren.
Als het dan toch gebeurt? We trainen je zodat je in deze spanningsvolle situatie jezelf de baas blijft middels gedachtesturing, ademhaling en lichaamsbewustzijn. We zorgen ervoor dat je volgens de ‘RAAK’ principes reageert en daarna de juiste gegevens doorgeeft aan de hulpverlenende instantie. De eerste opvang en nazorg aan je collega kun jij verlenen na deze training.

Wil je effectief blijven tijdens een overval?


7E02ECAE-A57E-439E-BFD2-F9C21A14BC6C

Wat doen we?

De situatie in jouw filiaal nemen we onder de loep en geven praktische tips. We leren je wat het belang is van duidelijk aanwezig te zijn en meer aandacht te hebben voor opmerkelijk en verdacht gedrag. Als personen verdacht gedrag vertonen wat je leert door observatie-, waarneem- oefeningen om ze op een juiste manier aan te spreken wat bij jou past en/ of  ‘je bent gezien’ signaal af te geven. We leren je de achtergrond van de verschillende overvallen en de gevaren er van. In overleg met de opdrachtgever kan er gekozen worden voor een overvalsimulatie al hebben wij ook andere werkvormen om de doelen te bereiken.

Personen: 12

Aantal dagen: 1

Acteur: ja